O domu

O nas


NAHAJAMO SE V METROPOLI PRLEKIJE
V Prlekiji pokrajini Slovenskih goric med Muro in Dravo leži mesto Ljutomer, od nekdaj imenovano metropola Prlekije. Oba sta daleč naokrog znana po izvrstnem vinu in hitrih konjih.
Od leta 2001 deluje v Ljutomeru javni socialno varstveni zavod Dom starejših občanov, zgrajen s sredstvi države in občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Dom stoji na izjemni lokaciji. Neposredno se navezuje na park starih hrastov Seršenov log, ki mu daje varno zavetje in občutje umirjenosti. Tukaj je bil leta 1868 prvi slovenski tabor. Hkrati pa je dom le nekaj minut hoje oddaljen od centra mesta, glavnega trga, farne cerkve, mestne hiše in občine.
 
DSO Ljutomer ponuja storitve stalne in začasne oskrbe z nastanitvijo starejšim od 65 let, ki zaradi starosti in drugih okoliščin ne morejo več živeti doma. Izjemoma sprejema tudi mlajše, ki zaradi kronične bolezni oziroma invalidnosti nujno potrebujejo domsko varstvo. Dom zagotavlja stanovalcem osnovno in socialno oskrbo ter zdravstveno nego. Za stanovalce in zunanje uporabnike razvija vrsto dejavnosti, ki izboljšujejo kvaliteto življenja starejših v domu.

Dom ima skupno 166 mest v eno in dvoposteljnih sobah. Zgradba doma je sodobna, prijetna za bivanje, s funkcionalno notranjo zasnovo, z veliko svetlobe in številnimi kotički za posedanje in druženje. Okolica doma je lepo in skrbno urejena ter potrebam stanovalcev dobro prilagojena.

V Bivalni enoti Stročja vas, ki je namenjena stanovalcem z demenco so prav tako na na voljo enoposteljne (16) in dvoposteljne (4) sobe. Vse imajo lastno kopalnico in teraso.

 

BIVALNI STANDARD DOMA

Vrsta sobe

EPS

DPS

TPS

Skupaj

Vrsta oskrbe

Sobe

Stan.

Sobe

Stan.

Sobe

Stan.

Sobe

Stan.

Stanovanjski del

10 

10

21

42

0

0

31

52

Negovalni del

4

4

35

70

5

15

44

89

Stanovalci z demenco

0

0

7

14

0

0

7

14

Skupaj

14

14

63

126

5

15

82

155